Hljeb s špinatom

Služi: 1 osobuPriprema: 50 minuta
Hljeb s špinatom

Sastojci

Špinat:
2 pakovanja
Bijeli luk:
3 češnja
Pizza tijesto:
1 komad
Mozzarela:
2 šolje
Mak:
Po želji
Jaja:
Po želji
Ulje:
Po želji

Instrukcije

  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 170 stepeni.

  2. Odmrznite pizza tijesto ukoliko je smrznuto.

  3. Skuhajte špinat te ga ocijedite.

  4. Pomiješajte špinat s lukom i pomastite s malo ulja.

  5. Stavite smjesu na tijesto, pospite mozzarellom i zatim tijesto preklopite.

  6. Premažite tijesto s jajetom i pospite makom.

  7. Stavite u posudu za pečenje i pecite u pećnici 40 minuta ili dok hljeb ne dobije zlatno smeđu boju.

  8. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.