Hljeb s špinatom

Vrijeme pripreme
50 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Peciva
Postavio
Postavljeno
2 pakovanje
Špinat
3 češanj
Bijeli luk
1 komad
pizza tijesto
2 šolja
mozzarela
1 po potrebi
mak
1 po potrebi
Jaja
1 po potrebi
ulje
Hljeb s špinatom
  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 170 stepeni.
  2. Odmrznite pizza tijesto ukoliko je smrznuto.
  3. Skuhajte špinat te ga ocijedite.
  4. Pomiješajte špinat s lukom i pomastite s malo ulja.
  5. Stavite smjesu na tijesto, pospite mozzarellom i zatim tijesto preklopite.
  6. Premažite tijesto s jajetom i pospite makom.
  7. Stavite u posudu za pečenje i pecite u pećnici 40 minuta ili dok hljeb ne dobije zlatno smeđu boju.
  8. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*