Hljeb s tikvom
Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 10 minuta

Sastojci
Brašno:
3/2 solja
Sol:
1/2 kašičice
Šećer:
1 šolja
Pire od tikve:
1 šolja
Biljno ulje:
1/2 šolje
Jaja:
2 komada
Muškantni oraščić:
1/2 kašičice
Cimet:
1/2 kašičice
Piment:
1/4 kašičice
Nasjeckani orasi:
1/2 šolje
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 170 °C.
U zdjeli pomiješajte brašno, sol, šećer i sodu.
U drugoj zdjeli pomiješajte pire od tikve, ulje, jaja, vodu i začine a dobivenu smjesu dodajte u smjesu s brašnom.
Dodajte orahe.
Napravljeno tijesto prespite u podmazanu tepsiju i pecite 60 minuta.
Ostavite da se ohladi pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.