Hljeb sa bijelim lukom

Kategorije:

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
25 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
1 komad
francuski hljeb
180 g
rižino ulje
2 češanj
Bijeli luk
2 kašika
crne masline
2 kašika
paradajz
2 kašičica
Bosiljak
Hljeb sa bijelim lukom
  1. Prethodno zagrijte pećnicu na 180 stepeni.
  2. Izrežite kiflu dijagonalno na 1.5 cm duge komade tako da ne režete do kraja.
  3. U zdjeli kombinirajte rižino ulje, bijeli luk, masline, paradajz i bosiljak. Začinite sa biberom.
  4. Premažite izrezanu kiflu sa obje strane s već napravljenom smjesom.
  5. Zamotajte kiflu u foliju i stavite u tepsiju za pečenje.
  6. Pecite 10-15 minuta ili dok ne bude vruća i hrskava. Izrežite i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*