Hljeb sa bijelim lukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 10 minuta

Sastojci
Francuski hljeb:
1 komad
Rižino ulje:
180 grama
Bijeli luk:
2 češnja
Crne masline:
2 kašike
Paradajz:
2 kašike
Bosiljak:
2 kašičice
Instrukcije
Prethodno zagrijte pećnicu na 180 °C.
Izrežite kiflu dijagonalno na 1.5 cm duge komade tako da ne režete do kraja.
U zdjeli kombinirajte rižino ulje, bijeli luk, masline, paradajz i bosiljak. Začinite sa biberom.
Premažite izrezanu kiflu sa obje strane s već napravljenom smjesom.
Zamotajte kiflu u foliju i stavite u tepsiju za pečenje.
Pecite 10-15 minuta ili dok ne bude vruća i hrskava. Izrežite i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.