Hljeb sa bijelim lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 10 minuta
Hljeb sa bijelim lukom

Sastojci

Francuski hljeb:
1 komad
Rižino ulje:
180 grama
Bijeli luk:
2 češnja
Crne masline:
2 kašike
Paradajz:
2 kašike
Bosiljak:
2 kašičice

Instrukcije

  1. Prethodno zagrijte pećnicu na 180 stepeni.

  2. Izrežite kiflu dijagonalno na 1.5 cm duge komade tako da ne režete do kraja.

  3. U zdjeli kombinirajte rižino ulje, bijeli luk, masline, paradajz i bosiljak. Začinite sa biberom.

  4. Premažite izrezanu kiflu sa obje strane s već napravljenom smjesom.

  5. Zamotajte kiflu u foliju i stavite u tepsiju za pečenje.

  6. Pecite 10-15 minuta ili dok ne bude vruća i hrskava. Izrežite i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.