Hrskava piletina s rižom

Sastojci
Instrukcije
Posolite pileće batake i stavite u pleh premazan uljem.
Pecite u rerni na 200 °C 20 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
U međuvremenu pomiješajte med, limun, soja sos i đumbir.
Kuhajte na umjerenoj temperaturi, uz konstantno miješanje, dok se sos ne zgusne.
Premažite piletinu ovim sosom, pa ju pecite još 10 minuta, dok se blago ne karamelizira.
U tavu stavite izrezane kriške limuna, pa ih pržite dok ne dobiju smeđkastu boju s obje strane.
U posudu s hladnom vodom stavite isjeckani vlasac i zadržite ga 5 minuta, a zatim procijedite.
Piletinu rasporedite na tanjire, a zatim pospite preostalim sosom od meda kojeg ste ranije pripremili.
Preko piletine pospite sjemenke susama, vlasac i korijander.
Poslužite sa skuhanom rižom i kriškama limuna.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.