- Posolite pileće batake i stavite u pleh premazan uljem.
- Pecite u rerni na 200 °C 20 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
- U međuvremenu pomiješajte med, limun, soja sos i đumbir.
- Kuhajte na umjerenoj temperaturi, uz konstantno miješanje, dok se sos ne zgusne.
- Premažite piletinu ovim sosom, pa ju pecite još 10 minuta, dok se blago ne karamelizira.
- U tavu stavite izrezane kriške limuna, pa ih pržite dok ne dobiju smeđkastu boju s obje strane.
- U posudu s hladnom vodom stavite isjeckani vlasac i zadržite ga 5 minuta, a zatim procijedite.
- Piletinu rasporedite na tanjire, a zatim pospite preostalim sosom od meda kojeg ste ranije pripremili.
- Preko piletine pospite sjemenke susama, vlasac i korijander.
- Poslužite sa skuhanom rižom i kriškama limuna.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!