Hrskava piletina s rižom

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kg
pileći bataci
125 ml
Med
1 kašika
soja sos
1 komad
đumbir
1 kašičica
pržene sjemenke sezama
1 komad
limun
2 komad
vlasac
3 list
korijander
1 po potrebi
kuhana riža
1 po potrebi
Sol
125 ml
sok od limuna
Hrskava piletina s rižom
  1. Posolite pileće batake i stavite u pleh premazan uljem.
  2. Pecite u rerni na 200 °C 20 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
  3. U međuvremenu pomiješajte med, limun, soja sos i đumbir.
  4. Kuhajte na umjerenoj temperaturi, uz konstantno miješanje, dok se sos ne zgusne.
  5. Premažite piletinu ovim sosom, pa ju pecite još 10 minuta, dok se blago ne karamelizira.
  6. U tavu stavite izrezane kriške limuna, pa ih pržite dok ne dobiju smeđkastu boju s obje strane.
  7. U posudu s hladnom vodom stavite isjeckani vlasac i zadržite ga 5 minuta, a zatim procijedite.
  8. Piletinu rasporedite na tanjire, a zatim pospite preostalim sosom od meda kojeg ste ranije pripremili.
  9. Preko piletine pospite sjemenke susama, vlasac i korijander.
  10. Poslužite sa skuhanom rižom i kriškama limuna.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*