Hrskavi zašećereni orasi
Sastojci
Instrukcije
1 litar vode prokuhati u šerpi, dodati orahe, skinuti šerpu s vatre i ostaviti da orasi odstoje 3-4 minute u vodi.
Orahe ocijediti i posušiti, pa ih, dok su još uvijek topli uvaljati u šećer i sol.
Umiješati i ulje, pa orahe rasporediti na pleh obložen folijom i ostaviti 1 h da se osuše.
Nakon što se osuše, staviti ih u rernu zagrijanu na 180 °C i peći 15-ak minuta uz povremeno miješanje.
Ovako pripremljeni orasi mogu poslužiti kao grickalica i nakon nekoliko sedmica,samo ukoliko se čuvaju u čvrsto zatvorenoj posudi.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.