Hurmašice

Sastojci
Instrukcije
U zdjeli pomiješajte maslo, 1 čitavo jaje i 1 žumance a zatim dodajte kiselo mlijeko i brašno i napravite tijesto.
Rukom iskidajte tijesto na komade i oblikujte hurmašice.
Poredajte hurmašice u podmazanu posudu za pečenje i pecite dok ne dobiju rumenu boju, 20-30 minuta.
U međuvremenu stavite vodu, šećer i sok od limuna u lonac i kuhajte 10-12 minuta da napravite agdu.
Izvadite hurmašice iz pećnice, prelijte agdom i poklopite.
Poslužite hladne.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.