Hurmašice

Kategorije: ,

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
250 g
maslo
1 komad
Jaja
1 komad
žumanca
250 ml
kiselo mlijeko
1 kg
brašno
1 kg
Šećer
1 l
voda
1 po potrebi
sok od limuna
Hurmašice
  1. U zdjeli pomiješajte maslo, 1 čitavo jaje i 1 žumance a zatim dodajte kiselo mlijeko i brašno i napravite tijesto.
  2. Rukom iskidajte tijesto na komade i oblikujte hurmašice.
  3. Poredajte hurmašice u podmazanu posudu za pečenje i pecite dok ne dobiju rumenu boju, 20-30 minuta.
  4. U međuvremenu stavite vodu, šećer i sok od limuna u lonac i kuhajte 10-12 minuta da napravite agdu.
  5. Izvadite hurmašice iz pećnice, prelijte agdom i poklopite.
  6. Poslužite hladne.

4 0 komentara

  1. hannum rekao na April 27, 2012 Komentariši

    Prekrasno.Moracu ih isprobat:)
    Jos ovo..Dali agda treba biti hladna a hurmasice vrele ..?

  2. mirza rekao na April 30, 2012 Komentariši

    Da, agda treba da bude hladna a hurmašice vruće, tek iz pećnice.

  3. hannum rekao na April 30, 2012 Komentariši

    Hvala..
    Jos jedno pitanje,nevezano s receptom.Posto mi niko nije odgovorio preko pp-a..
    Zasto ne mogu vidjeti moje prijasnje recepte ?Bila je solucija prije da se preko profila mogu vidjeti sve aktivnosti svakog clana,sada te solucije nema(?)

  4. mirza rekao na Maj 8, 2012 Komentariši

    Hvala na upitu. U toku je redizajn tog dijela stranice – uskoro vracamo opciju da pregledate sopstvene recepte.

    Pozdrav!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*