- Vrijeme pripreme
- 30 minute
- Vrijeme kuhanja
- 30 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Postavio
- Postavljeno
- 16.11.2010
- 250 g
- maslo
- 1 komad
- Jaja
- 1 komad
- žumanca
- 250 ml
- kiselo mlijeko
- 1 kg
- brašno
- 1 kg
- Šećer
- 1 l
- voda
- 1 po potrebi
- sok od limuna

- U zdjeli pomiješajte maslo, 1 čitavo jaje i 1 žumance a zatim dodajte kiselo mlijeko i brašno i napravite tijesto.
- Rukom iskidajte tijesto na komade i oblikujte hurmašice.
- Poredajte hurmašice u podmazanu posudu za pečenje i pecite dok ne dobiju rumenu boju, 20-30 minuta.
- U međuvremenu stavite vodu, šećer i sok od limuna u lonac i kuhajte 10-12 minuta da napravite agdu.
- Izvadite hurmašice iz pećnice, prelijte agdom i poklopite.
- Poslužite hladne.
Prekrasno.Moracu ih isprobat:)
Jos ovo..Dali agda treba biti hladna a hurmasice vrele ..?
Da, agda treba da bude hladna a hurmašice vruće, tek iz pećnice.
Hvala..
Jos jedno pitanje,nevezano s receptom.Posto mi niko nije odgovorio preko pp-a..
Zasto ne mogu vidjeti moje prijasnje recepte ?Bila je solucija prije da se preko profila mogu vidjeti sve aktivnosti svakog clana,sada te solucije nema(?)
Hvala na upitu. U toku je redizajn tog dijela stranice – uskoro vracamo opciju da pregledate sopstvene recepte.
Pozdrav!