Indijska curry supa s krompirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 8 minuta
Indijska curry supa s krompirom

Sastojci

Pileća supa:
4 šolje
Maslinovo ulje:
1 kašika
Prasa:
4 šolje
Bijeli luk:
1 kašičica
Crvena paprika:
1/2 kašičice
Krompir:
1 šolja
Curry u prahu:
1 kašičica
Bijeli luk u prahu:
1/2 kašičice
Kurkum:
13/100 kašičice
Metvica:
1 list
Sok od limuna:
1 kašika

Instrukcije

  1. Zagrijte maslinovo ulje u dubljoj tavi a zatim dodajte prasu, bijeli luk i papriku. Pirjajte 3-5 minuta uz povremeno miješanje.

  2. Dodajte pileću supu i dovedite do ključanja. Nakon što smjesa proključa umiješajte krompir i kuhajte još 20-25 minuta ili dok krompir ne omekša.

  3. Ostavite da ohladi, a zatim prespite sadržaj tave u blender. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

  4. Vratite smjesu u tavu i stavite na toplotu, umiješajte curry, bijeli luk u prahu, kurkum, sok od limuna i mentu. Kuhajte 5 minuta.

  5. Nakon 5 minuta skinite supu sa toplote i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.