Irska kafa
Služi: 1 osobuKuhanje: 5 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Mljevena kafa:
2 kašike
Whiskey:
1/4 šolje
Šećer:
3 kašičice
Vrhnje za kuhanje:
Po želji
Instrukcije
Stavite 2 kašike svježe kafe u posudu za kafu i prelijte sa 1 1/2 šoljicom kipuće vode. Dobro promiješajte i ostavite 5 minuta.
Saspite whisky u dvije čaše. Prelijte kafom i dodajte šećer 2-4 kašičice, po želji.
Uz pomoć kašičice dodajte pažljivo vrhnje za kuhanje. Poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.