Irska pogača

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
50 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Peciva
Postavio
Postavljeno
1 kg
brašno
4 kašika
Šećer
1 kašičica
soda
1 kašika
prašak za pecivo
1/2 kašičica
Sol
125 g
margarin
250 ml
mlaćanica
1 komad
Jaja
60 g
Maslac
60 ml
mlaćanica
Irska pogača
  1. U većoj posudi pomiješajte brašno, šećer, sodu bikarbonu, sol i margarin.
  2. Dodajte 250 ml mlaćenice i jedno jaje.
  3. Prebacite tijesto na radnu površinu posutu brašnom, pa mijesite tijesto dok ne dobijete glatku, loptastu pogaču.
  4. Stavite ju u pleh zapečenje.
  5. U posebnoj posudici pomiješajte istopljeni maslac sa 60 ml mlaćenice, pa premažite pogaču ovom smjesom.
  6. Oštrim nožem urežite znak "x" na sredini pogače.
  7. Stavite pogaču u rernu i pecite 45-50 minuta na 200 °C.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*