Irska pogača
Sastojci
Instrukcije
U većoj posudi pomiješajte brašno, šećer, sodu bikarbonu, sol i margarin.
Dodajte 250 ml mlaćenice i jedno jaje.
Prebacite tijesto na radnu površinu posutu brašnom, pa mijesite tijesto dok ne dobijete glatku, loptastu pogaču.
Stavite ju u pleh zapečenje.
U posebnoj posudici pomiješajte istopljeni maslac sa 60 ml mlaćenice, pa premažite pogaču ovom smjesom.
Oštrim nožem urežite znak "x" na sredini pogače.
Stavite pogaču u rernu i pecite 45-50 minuta na 200 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.