Italijanska krompir salata
Služi: 1 osobuPriprema: 10 minuta
Sastojci
Krompir:
5 komada
Bijeli luk:
2 češnja
Crveni luk:
1/2 šolje
Paradajz:
3 komada
Maslinovo ulje:
3 šolje
Bosiljak:
3 lista
Origano:
1 kašičica
Sol:
3/2 kasicica
Biber:
1/4 kašičice
Masline:
1/2 šolje
Instrukcije
U većoj zdjeli pomiješajte krompire sa bijelim lukom, crvenim lukom, paradajzom, bosiljkom, maslinama i origanom.
Prelijte uljem i začinite sa soli i biberom.
Promiješajte i čuvajte u frižideru prije posluživanja.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.