Italijanska mesna supa

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 5 minuta
Italijanska mesna supa

Sastojci

Goveđa osnova:
375 mililitara
Pileća osnova:
375 mililitara
Voda:
250 mililitara
Bijeli hljeb:
1 kriška
Mlijeko:
15 mililitara
Govedina:
225 grama
Parmezan:
2 kašike
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Dodajte goveđu osnovu, pileću osnovu i vodu u lonac. Dovedite do ključanja.

  2. Dodajte hljeb i mlijeko. Zgnječite smjesu viljuškom kako bi dobili glatko tijesto.

  3. Dodajte preostale sastojke i začinite.

  4. Kuhajte 10 minuta ili dok meso ne omekša.

  5. Skinite i poslužite s parmezanom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.