Italijanska paradajz salata
Služi: 1 osobuPriprema: 10 minuta

Sastojci
Maslinovo ulje:
5 kašika
Vinski ocat:
9/2 kasicica
Peršun:
1 kašika
Bijeli luk:
1 češanj
Sol:
1/4 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Paradajz:
4 komada
Crveni luk:
1 glavica
Instrukcije
Stavite u blender maslinovo ulje, ocat, bosiljak, peršun, bijeli luk, sol i biber.
Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu (dressing).
Stavite paradajz i luk u zdjelu pa prelijte napravljenim dressingom.
Prije posluživanja čuvajte salatu u frižideru.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.