Italijanska paradajz salata

Vrijeme pripreme
10 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Salate
Postavio
Postavljeno
5 kašika
Maslinovo ulje
4 1/2 kašičica
vinski ocat
1 kašika
peršun
1 češanj
Bijeli luk
1/4 kašičica
Sol
1/7 kašičica
Biber
4 komad
paradajz
1 glavica
Crveni luk
Italijanska paradajz salata
  1. Stavite u blender maslinovo ulje, ocat, bosiljak, peršun, bijeli luk, sol i biber.
  2. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu (dressing).
  3. Stavite paradajz i luk u zdjelu pa prelijte napravljenim dressingom.
  4. Prije posluživanja čuvajte salatu u frižideru.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*