Italijanske ćufte

Kategorije:

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
2 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
450 g
mljevena govedina
1 komad
Jaja
60 ml
mlijeko
120 g
Prezla
1/2 kašičica
Sol
1 kašičica
origano
1 kašika
peršun
1/2 kašičica
bijeli luk u prahu
1/2 kašičica
Biber
60 g
parmezan
Italijanske ćufte
  1. Sve sastojke staviti u jednu od kuhinjskih posuda.
  2. Rukama izjednačiti smjesu, pa oblikovati ćufte veličine golf loptice.
  3. Staviti ćufte u šerpu sa pripremljenim paradajz sosom i na laganoj temperaturi kuhati oko 2 h.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*