Italijanske ćufte

Služi: 1 osobuKuhanje: 2 minutaPriprema: 20 minuta
Italijanske ćufte

Sastojci

Mljevena govedina:
450 grama
Jaja:
1 komad
Mlijeko:
60 mililitara
Prezla:
120 grama
Sol:
1/2 kašičice
Origano:
1 kašičica
Peršun:
1 kašika
Bijeli luk u prahu:
1/2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Parmezan:
60 grama

Instrukcije

  1. Sve sastojke staviti u jednu od kuhinjskih posuda.

  2. Rukama izjednačiti smjesu, pa oblikovati ćufte veličine golf loptice.

  3. Staviti ćufte u šerpu sa pripremljenim paradajz sosom i na laganoj temperaturi kuhati oko 2 h.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.