Italijanski paradajz sos

Kategorije:

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
90 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
400 g
paradajz
3 kašika
Maslinovo ulje
1 komad
goveđi odrezak
1 glavica
Crveni luk
1 komad
mrkve
4 češanj
Bijeli luk
50 ml
voda
2 kašičica
Sol
3 kašičica
Bosiljak
1 po potrebi
Biber
Italijanski paradajz sos
  1. Paradajz ocijediti, isjeckati i zajedno sa iscijeđenim sokom čuvati u zdjeli.
  2. Odrezak začiniti sa malo soli i bibera, zatim ga pržiti 8-10 minuta na zagrijanom maslinovom ulju dok ne dobije ujednačenu smeđu boju.
  3. Izvaditi meso, smanjiti temperaturu, pa u šerpu u kojoj se kuhalo dodati crveni luk i mrkvu.
  4. Kuhati 8-10 minuta, dok povrće ne omekša.
  5. Nakon 10 minuta umiješati i bijeli luk, pa kuhati 1 minut.
  6. Vratiti meso u šerpu i dodati vodu, pa kada proključa kuhati još 3 minute.
  7. Dodati isjeckani paradajz, iscijeđeni sok, sol i biber, pa kuhati smjesu 50-ak minuta, dok meso ne omekša.
  8. Skuhano meso izvaditi iz šerpe, malo pojačati temperaturu i preostali sos u šerpi kuhati još 5 minuta.
  9. U sos umiješati peršun i biber, meso izrezati na kriške i uz tjesteninu poslužiti sa napravljenim sosom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*