
- Stavite povrtnu supu u šerpu sa 2 šolje vode, pa prokuhajte.
- Nakon što tečnost proključa smanjite temperaturu i ostavite da krčka tečnost nekoliko minuta.
- U međuvremenu zagrijte pola od pripremljene količine ulja u tavi, pa dodajte tikvice i paradajz.
- Pržite uz povremeno miješanje dok ne dobiju smeđkastu boju.
- Prebacite ih u zdjelu.
- Zagrijte preostalo ulje u tavi, pa dodajte crveni i bijeli luk.
- Kuhajte 2 minute uz povremeno miješanje dok luk ne postane proziran.
- Dodajte rižu, kuhajte 1 minutu, a zatim umiješajte limunov sok.
- Nakon što smjesa proključa smanjite temperaturu.
- Dodajte jednu kutljaču povrtne supe u rižu.
- Kuhajte uz povremeno miješanje drvenom kašikom dok riža ne upije tečnost.
- Ponavljajte postupak dok ne iskoristite gotovo svu supu, ostavljajući jednu kutljaču za kuhanje povrća s rižom.
- Dodajte mješavinu povrća u rižu sa preostalom supom, pa kuhajte još nekoliko minuta.
- Nakon što se riža u potpunosti skuha, skinite smjesu s vatre, pa umiješajte bosiljak, začine po želji i sir, nakon čega možete poslužiti rižoto.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!