Italijanski rižoto s povrćem

Kategorije:

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
90 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
700 ml
povrtna supa
2 kašika
Maslinovo ulje
3 komad
Tikvice
250 g
cherry paradajz
1 češanj
Bijeli luk
400 g
arborio riža
80 ml
sok od limuna
75 g
Bosiljak
75 g
parmezan
Italijanski rižoto s povrćem
  1. Stavite povrtnu supu u šerpu sa 2 šolje vode, pa prokuhajte.
  2. Nakon što tečnost proključa smanjite temperaturu i ostavite da krčka tečnost nekoliko minuta.
  3. U međuvremenu zagrijte pola od pripremljene količine ulja u tavi, pa dodajte tikvice i paradajz.
  4. Pržite uz povremeno miješanje dok ne dobiju smeđkastu boju.
  5. Prebacite ih u zdjelu.
  6. Zagrijte preostalo ulje u tavi, pa dodajte crveni i bijeli luk.
  7. Kuhajte 2 minute uz povremeno miješanje dok luk ne postane proziran.
  8. Dodajte rižu, kuhajte 1 minutu, a zatim umiješajte limunov sok.
  9. Nakon što smjesa proključa smanjite temperaturu.
  10. Dodajte jednu kutljaču povrtne supe u rižu.
  11. Kuhajte uz povremeno miješanje drvenom kašikom dok riža ne upije tečnost.
  12. Ponavljajte postupak dok ne iskoristite gotovo svu supu, ostavljajući jednu kutljaču za kuhanje povrća s rižom.
  13. Dodajte mješavinu povrća u rižu sa preostalom supom, pa kuhajte još nekoliko minuta.
  14. Nakon što se riža u potpunosti skuha, skinite smjesu s vatre, pa umiješajte bosiljak, začine po želji i sir, nakon čega možete poslužiti rižoto.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*