Jabučni umak sa metvicom

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 10 minuta
Jabučni umak sa metvicom

Sastojci

Granny Smith jabuka:
6 komada
Bijelo vino:
160 mililitara
Šećer u prahu:
2 kašike
Metvica:
3 lista

Instrukcije

  1. Kombinirajte jabuke, vino, šečer u posudi za kuhanje na laganoj vatri. Kuhajte 5 minuta ili dok se šečer ne istopi.

  2. Dovedite do ključanja, prekrijte i kuhajte 8-10 minuta ili dok jabuke ne omekšaju.

  3. Ostavite da se ohladi 5 minuta.

  4. Stavite jabuke u posebnu zdjelu, miješajte dok ne dobijete kremu.

  5. Prenesite u zdjele za posluživanje, dodajte metvicu i promiješajte.

  6. Poslužite dok je toplo ili prekrijte folijom i stavite u frižider pa se poslužite po potrebi.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.