Jabučni umak sa metvicom
Sastojci
Instrukcije
Kombinirajte jabuke, vino, šečer u posudi za kuhanje na laganoj vatri. Kuhajte 5 minuta ili dok se šečer ne istopi.
Dovedite do ključanja, prekrijte i kuhajte 8-10 minuta ili dok jabuke ne omekšaju.
Ostavite da se ohladi 5 minuta.
Stavite jabuke u posebnu zdjelu, miješajte dok ne dobijete kremu.
Prenesite u zdjele za posluživanje, dodajte metvicu i promiješajte.
Poslužite dok je toplo ili prekrijte folijom i stavite u frižider pa se poslužite po potrebi.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.