Jabuke i kruške s pudingom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta
Jabuke i kruške s pudingom

Sastojci

Granny Smith jabuka:
3 komada
Kruška viljamovka:
3 komada
Cimet:
1/4 kašike
Sušena brusnica:
1 kašika
Javorov sirup:
1/4 šoljice
Puding:
1 pakovanje
Brašno:
1 kašika
Vanila šečer:
1 kašika
Maslac:
80 grama
Pahuljice zobi:
1 šolja

Instrukcije

  1. Zagrijte pećnicu na 200 °C.

  2. Stavite jabuke, kruške, cimet, sirup i brusnicu u lonac za kuhanje.

  3. Prekrijte i kuhajte na srednjoj temperaturi 5 minuta ili dok jabuke ne postanu mekane. Povremeno promiješajte.

  4. Kašikom prebacite smjesu u vatrostalne zdjele dubine 6 cm.

  5. Puding: Kombinirajte pahuljice, brašno i šečer u zdjeli.

  6. Dodajte maslo i izmiješajte, dok pahuljice ne postanu slične mrvicama hljeba.

  7. Pospite preko već napravljene voćne smjese.

  8. Pecite 10 minuta ili dok ne dobijete zlatnu boju. Sačekajte 5 minuta i poslužite

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.