Jabuke i kruške s pudingom
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte pećnicu na 200 °C.
Stavite jabuke, kruške, cimet, sirup i brusnicu u lonac za kuhanje.
Prekrijte i kuhajte na srednjoj temperaturi 5 minuta ili dok jabuke ne postanu mekane. Povremeno promiješajte.
Kašikom prebacite smjesu u vatrostalne zdjele dubine 6 cm.
Puding: Kombinirajte pahuljice, brašno i šečer u zdjeli.
Dodajte maslo i izmiješajte, dok pahuljice ne postanu slične mrvicama hljeba.
Pospite preko već napravljene voćne smjese.
Pecite 10 minuta ili dok ne dobijete zlatnu boju. Sačekajte 5 minuta i poslužite
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.