Jabuke punjene orasima

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 12 minuta
Jabuke punjene orasima

Sastojci

Jabuke:
1 kilogram
Mljeveni orasi:
200 grama
Šećer:
1/2 kilograma
Voda:
100 mililitara

Instrukcije

  1. Izdubite jabuke u sredini i napunite udubljenja sa mljevenim orasima.

  2. Poredajte jabuke u podmazanu posudu za pečenje, stavite posudu u pećnicu i pecite na srednjoj temperaturi oko 30 minuta.

  3. U međuvremenu napravite sirup od vode i šećera.

  4. Pred kraj pečenja prelijte jabuke s napravljenim sirupom i pecite još 2-3 minute.

  5. Izvadite iz pećnice, ostavite da jabuke ohlade a zatim poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.