Jaja punjena na francuski način

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
15 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
8 komad
Jaja
80 g
šunka
1 kašika
mladi luk
1 kašika
peršun
1 kašika
majoneza
1 kašičica
senf
1/4 kašičica
majčina dušica
2 kriška
bijeli hljeb
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Jaja punjena na francuski način
  1. Jaja skuhati u većoj šerpi.
  2. Kada se ohlade, oljuštiti ih i uzduž prepoloviti.
  3. Izvaditi žumanjke, ½ od 8 žumanjaka odstraniti, a drugu pomiješati sa šunkom, lukom, senfom, majonezom, peršunom, majčinom dušicom, biberom i soli.
  4. Hljeb staviti u procesor za hranu kako bi se formirale mrvice.
  5. U svako prepolovljeno jaje staviti po 1 kašiku smjese od žumanjaka i ostalih sastojaka, pa na površinu posuti mrvice.
  6. Jaja poredati na pleh za pečenje i peći u zagrijanoj rerni oko 2 minute, dok se hljebne mrvice ne zapeku.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*