Jaja punjena na francuski način

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 20 minuta
Jaja punjena na francuski način

Sastojci

Jaja:
8 komada
Šunka:
80 grama
Mladi luk:
1 kašika
Peršun:
1 kašika
Majoneza:
1 kašika
Senf:
1 kašičica
Majčina dušica:
1/4 kašičice
Bijeli hljeb:
2 kriške
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Jaja skuhati u većoj šerpi.

  2. Kada se ohlade, oljuštiti ih i uzduž prepoloviti.

  3. Izvaditi žumanjke, ½ od 8 žumanjaka odstraniti, a drugu pomiješati sa šunkom, lukom, senfom, majonezom, peršunom, majčinom dušicom, biberom i soli.

  4. Hljeb staviti u procesor za hranu kako bi se formirale mrvice.

  5. U svako prepolovljeno jaje staviti po 1 kašiku smjese od žumanjaka i ostalih sastojaka, pa na površinu posuti mrvice.

  6. Jaja poredati na pleh za pečenje i peći u zagrijanoj rerni oko 2 minute, dok se hljebne mrvice ne zapeku.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.