Jaja punjena piletinom

Služi: 1 osobuPriprema: 15 minuta
Jaja punjena piletinom

Sastojci

Pileći fileti:
1 komad
Sol:
3/2 kasicica
Biber:
1/2 kašičice
Jaja:
24 komada
Majoneza:
1 šolja
Zeleni luk:
2 glavice
Peršun:
1 komad
Kopar:
1 kašika
Sok od limuna:
2 kašike

Instrukcije

  1. Prerežite kuhana jaja na polovice, po dužini i odstranite žumanjke.

  2. U zdjeli pomiješajte majonezu, luk, peršun, kopar, sok od limuna i piletinu.

  3. Napunite bjelanca s dobivenom smjesom. prekrijte i ostavite da odstoje 60 minuta prije posluživanja.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.