Janjeća rolada

Vrijeme pripreme
40 minute
Vrijeme kuhanja
90 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 po potrebi
Mješavina začina
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
peršun
1 glavica
Crveni luk
150 ml
mlijeko
1 komad
zemička
200 g
piletina
1 komad
janjeća prsa
1 po potrebi
ulje
Janjeća rolada
  1. Očistiti janjeća prsa, odstraniti rebra i masne dijelove, premazati meso mješavinom začina i ostaviti do punjenja.
  2. Zemičku izrezati, potopiti u mlijeko i ocijediti.
  3. U posebnoj posudi, na vrelom ulju propržiti sitno isječeni luk, zatim dodati mljevenu piletinu, biber, sol, mješavinu začina i izdinstati meso.
  4. Na kraju dodati jaje, isjeckani peršun i iscijeđenu zemičku, pa sve izmiješati.
  5. Pripremljena janjeća prsa premazati napravljenim filom, urolati, učvrstiti roladu koncem i peći 80 minuta na 200 °C.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*