Janjeći herbat s zelenim mahunama

Služi: 1 osobuKuhanje: 110 minutaPriprema: 10 minuta
Janjeći herbat s zelenim mahunama

Sastojci

Janjeći kotleti:
1 kilogram
Mlaćanica:
1 litar
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Zelene mahune:
600 grama
Brašno:
Po želji
Mlijeko:
2 kašike
Majčina dušica:
Po želji

Instrukcije

  1. Ostavite meso da odstoji 24 sata u mlaćanici.

  2. Nakon toga meso operite i odstranite kožicu i višak masnoće.

  3. Umiješajte ga u sol, biber i majčinu dušicu.

  4. Stavite sve u glinenu posudu za pečenje.

  5. Poklopite i stavite u pećnicu.

  6. Kada je meso gotovo, odvojite ga od kosti i stavite na tanjire za posluživanje zajedno s mahunama.

  7. Pomiješajte malo brašna s hladnom vodom i jednom kašikom mlijeka pa to dodajte u saft od mesa i mahuna.

  8. Promiješajte, posolite i poslužite uz mahune i meso.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.