Janjeći herbat s zelenim mahunama

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
110 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kg
janjeći kotleti
1 l
mlaćanica
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
600 g
zelene mahune
1 po potrebi
brašno
2 kašika
mlijeko
1 po potrebi
majčina dušica
Janjeći herbat s zelenim mahunama
  1. Ostavite meso da odstoji 24 sata u mlaćanici.
  2. Nakon toga meso operite i odstranite kožicu i višak masnoće.
  3. Umiješajte ga u sol, biber i majčinu dušicu.
  4. Stavite sve u glinenu posudu za pečenje.
  5. Poklopite i stavite u pećnicu.
  6. Kada je meso gotovo, odvojite ga od kosti i stavite na tanjire za posluživanje zajedno s mahunama.
  7. Pomiješajte malo brašna s hladnom vodom i jednom kašikom mlijeka pa to dodajte u saft od mesa i mahuna.
  8. Promiješajte, posolite i poslužite uz mahune i meso.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*