Janjeći kotleti na italijanski način
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Janjeći kotleti:
8 komada
Bijelo vino:
150 mililitara
Crveni luk:
2 glavice
Suncokretovo ulje:
2 kašike
Paradajz sos:
2 kašičice
Bademi:
25 grama
Pileća osnova:
150 mililitara
Instrukcije
Pržite kotlete zajedno s lukom u pouljenoj tavi dok ne dobiju zlatnu boju.
Dodajte pileću osnovu, vino, paradajz sos i bademe. Kuhajte 15-20 minuta ili dok kotleti ne omekšaju.
Skinite sa vatre i stavite kotlete u posudu za posluživanje, prelijte s saftom iz tave i poslužite uz rižu ili špagete.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.