Janjeći kotleti na italijanski način
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Janjeći kotleti:
8 komada
Crveni luk:
2 glavice
Paradajz sos:
2 kašičice
Pileća osnova:
150 mililitara
Instrukcije
Pržite kotlete zajedno s lukom u pouljenoj tavi.
Dodajte pileću osnovu, paradajz sos. Kuhajte 15-20 minuta ili dok kotleti ne omekšaju.
Skinite sa vatre i stavite kotlete u posudu za posluživanje, prelijte s saftom iz tave i poslužite uz rižu ili špagete.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.