- Vrijeme pripreme
- 4 minute
- Vrijeme kuhanja
- 30 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 24.11.2010
- 8 komad
- janjeći kotleti
- 150 ml
- bijelo vino
- 2 glavica
- Crveni luk
- 2 kašika
- suncokretovo ulje
- 2 kašičica
- paradajz sos
- 25 g
- bademi
- 150 ml
- Pileća osnova

- Pržite kotlete zajedno s lukom u pouljenoj tavi dok ne dobiju zlatnu boju.
- Dodajte pileću osnovu, vino, paradajz sos i bademe. Kuhajte 15-20 minuta ili dok kotleti ne omekšaju.
- Skinite sa vatre i stavite kotlete u posudu za posluživanje, prelijte s saftom iz tave i poslužite uz rižu ili špagete.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!