Janjeći kotleti s umakom od jabuka

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
4 komad
jagnječi kotleti
1 glavica
Crveni luk
4 kašika
ulje
2 kašičica
maslo
1 po potrebi
hren
1 po potrebi
Sol
500 g
jabuke
6 kašika
voda
1 1/2 kašika
Šećer
2 kašika
sok od limuna
40 g
maslo
1 po potrebi
muškantni oraščić
Janjeći kotleti s umakom od jabuka
  1. Pomiješajte hren, luk i ulje pa s tim premažite kotlete.
  2. Ostavite da odstoji 1 sat.
  3. Zagrijte maslo u tavi pa pecite kotlete, rovnomjerno, 5 minuta sa svake strane.
  4. Zagrijte vodu u tavi i stavite jabuke da pirjaju.
  5. Dodajte šećer i limunov sok.
  6. Umiješajte 40 g masla pa zagrijte nakratko.
  7. Začinite s orasima i poslužite uz janjeće kotlete.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*