- Zagrijte pećnicu na 220 stepeni. Stavite janjetinu u veliku posudu za pečenje. Koristite oštar nož kako bi napravili 10 x 4 cm velike rezove na janjetini.
- Sok od pola limuna kombinirajte sa 1 kaškom ulja, bijelim lukom, soli i biberom u zdjeli. Izrežite preostalu polovicu limuna na 10 malih dijelova.
- Stavite komadiće u napravljene rezove. Uz pomoć četke premažite janjetinu sa smjesom.
- U preostalo ulje dodajte krompir, origano, sol i biber. Poredajte krompir oko janjetine. Stavite tepsiju u pećnicu i pecite 40 minuta.
- Dodajte mrkve i pecite još 20 minuta. Izvadite iz tepsije janjetinu. Povećajte temperaturu u pećnice na 230 stepeni.
- Pecite krompir i mrkve još 15 minuta ili dok ne postanu hrskavi. Prekrite janjetinu folijom i poceite još 15 minuta.
- Pečenu janjetinu poslužite uz krompir i mrkvu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!