Janjetina na grčki način

Kategorije:

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kg
janjetina
1 komad
limun
2 1/2 kašika
Maslinovo ulje
1 češanj
Bijeli luk
6 komad
Krompir
2 kašika
origano
6 komad
mrkve
Janjetina na grčki način
  1. Zagrijte pećnicu na 220 stepeni. Stavite janjetinu u veliku posudu za pečenje. Koristite oštar nož kako bi napravili 10 x 4 cm velike rezove na janjetini.
  2. Sok od pola limuna kombinirajte sa 1 kaškom ulja, bijelim lukom, soli i biberom u zdjeli. Izrežite preostalu polovicu limuna na 10 malih dijelova.
  3. Stavite komadiće u napravljene rezove. Uz pomoć četke premažite janjetinu sa smjesom.
  4. U preostalo ulje dodajte krompir, origano, sol i biber. Poredajte krompir oko janjetine. Stavite tepsiju u pećnicu i pecite 40 minuta.
  5. Dodajte mrkve i pecite još 20 minuta. Izvadite iz tepsije janjetinu. Povećajte temperaturu u pećnice na 230 stepeni.
  6. Pecite krompir i mrkve još 15 minuta ili dok ne postanu hrskavi. Prekrite janjetinu folijom i poceite još 15 minuta.
  7. Pečenu janjetinu poslužite uz krompir i mrkvu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*