Japrak

Kategorije:

Vrijeme pripreme
35 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
450 g
mljeveno meso
70 g
riža
2 glavica
Crveni luk
1 kašičica
Biber
1 kašika
paradajz sos
3 kašika
Maslinovo ulje
1/2 komad
limun
1/2 šolja
peršun
1/2 šolja
kopar
1 po potrebi
Sol
50 list
grožđe
Japrak
  1. U jednoj od kuhinjskih posuda sjedinite meso, rižu, luk, sol,biber, peršun, kopar i 1.5 kašiku maslinovog ulja.
  2. Pomiješajte paradajz sos sa 3 kašike tople vode, dodajte u smjesu s mesom, pa sve izmiješajte.
  3. Ukoliko koristite svježe listove, kuhajte ih 2 minute u proključaloj vodi, iscijedite, pa ostavite da se ohlade.
  4. Ako koristite konzervirane, potopite ih u hladnu vodu i zadržite jedan sat.
  5. Na pripremljene listove stavite po 1 kašiku fila, urolajte ih, pa poredajte u šerpu čije ste dno prethodno prekrili pocijepanim listovima, kako bi se spriječilo zagaranje jela.
  6. Dodajte oko 400 ml vode, malo maslinovog ulja i iscijeđeni limunov sok.
  7. Poklopite posudu i kuhajte jelo 45 minuta na umjerenoj temperaturi.
  8. Poslužite uz hljeb i jogurt.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*