Jednostavna italijanska piletina s tjesteninom

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1/2 kašika
Maslinovo ulje
1 glavica
Crveni luk
2 komad
Pileći fileti
10 komad
gljive
600 g
konzervisani paradajz
2 kašičica
italijanski začini
2 kašičica
Worcestershire umak
1 po potrebi
Biber
209 po potrebi
tjestenina
Jednostavna italijanska piletina s tjesteninom
  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 180 stepeni.
  2. Zagrijte ulje u tavi i propržite luk, oko 5 minuta.
  3. U podmazanu posudu za pečenje stavite filete, luk, gljive, paradajz, italijanske začine, worcestershire umak i biber. Dobro izmiješajte i pecite 40 minuta ili dok piletina ne bude pečena.
  4. U međuvremenu skuhajte tjesteninu slijedeći uputstva na ambalaži.
  5. Pomiješajte pečenu piletinu sa kuhanom tjesteninom i poslužite odmah.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*