Jednostavna piletina u soku od narandže
Služi: 1 osobuKuhanje: 12 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Pileći fileti:
6 komada
Sok od narandže:
6 kašika
Smeđi šećer:
1 šolja
Med:
Po želji
Maslo:
1 kašika
Grašak:
Po želji
Instrukcije
Premažite filete sa smeđim šećera i ostavite 10 minuta da marinira.
Zagrijte maslo u tavi i umiješajte 3 kašike soka od narandže.
Stavite filete u tavu i pecite dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
Premjestite pečene filete u posude za posluživanje, pospite sa preostalim sokom od narandže i premažite medom po želji.
Poslužite uz kuhani grašak.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.