Jednostavna tjestenina s piletinom i limunom

Sastojci
Instrukcije
Skuhajte tjesteninu u loncu kipuće posoljene vode, slijedeći uputstvo na ambalaži.
Začinite filete sa soli i biberom.
Zagrijte tavu na srednjoj temperaturi pa dodajte filete. Pecite dok ne dobiju zlatnu boju a zatim izvadite filete na tanjir i izrežite na kriške.
U istu tavu dodajte bijeli luk, crvenu papriku i 3 kašike maslonovog ulja. Kuhajte dok ne osjetite aromu.
Dodajte tjesteninu i izmiješajte sve zajedno.
Stavite tjesteninu u veću zdjelu, dodajte piletinu. Začinite sa soli i biberom.
Pospite peršinom, dodajte limunom sok i sve ponovo izmiješajte.
Prije posluživanje pospite parmezanom po vrhu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.