Jednostavna tjestenina s piletinom i limunom

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 10 minuta
Jednostavna tjestenina s piletinom i limunom

Sastojci

Tjestenina:
450 grama
Pileći fileti:
2 komada
Bijeli luk:
3 češnja
Crvena paprika:
1/4 kašičice
Maslinovo ulje:
3 kašike
Peršun:
3 kašike
Sok od limuna:
2 komada
Parmezan:
1/2 šoljice
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Skuhajte tjesteninu u loncu kipuće posoljene vode, slijedeći uputstvo na ambalaži.

  2. Začinite filete sa soli i biberom.

  3. Zagrijte tavu na srednjoj temperaturi pa dodajte filete. Pecite dok ne dobiju zlatnu boju a zatim izvadite filete na tanjir i izrežite na kriške.

  4. U istu tavu dodajte bijeli luk, crvenu papriku i 3 kašike maslonovog ulja. Kuhajte dok ne osjetite aromu.

  5. Dodajte tjesteninu i izmiješajte sve zajedno.

  6. Stavite tjesteninu u veću zdjelu, dodajte piletinu. Začinite sa soli i biberom.

  7. Pospite peršinom, dodajte limunom sok i sve ponovo izmiješajte.

  8. Prije posluživanje pospite parmezanom po vrhu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.