Jednostavna tjestenina s piletinom i limunom

Kategorije:

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
25 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
450 g
tjestenina
2 komad
Pileći fileti
3 češanj
Bijeli luk
1/4 kašičica
Crvena paprika
3 kašika
Maslinovo ulje
3 kašika
peršun
2 komad
sok od limuna
1/2 šoljica
parmezan
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Jednostavna tjestenina s piletinom i limunom
  1. Skuhajte tjesteninu u loncu kipuće posoljene vode, slijedeći uputstvo na ambalaži.
  2. Začinite filete sa soli i biberom.
  3. Zagrijte tavu na srednjoj temperaturi pa dodajte filete. Pecite dok ne dobiju zlatnu boju a zatim izvadite filete na tanjir i izrežite na kriške.
  4. U istu tavu dodajte bijeli luk, crvenu papriku i 3 kašike maslonovog ulja. Kuhajte dok ne osjetite aromu.
  5. Dodajte tjesteninu i izmiješajte sve zajedno.
  6. Stavite tjesteninu u veću zdjelu, dodajte piletinu. Začinite sa soli i biberom.
  7. Pospite peršinom, dodajte limunom sok i sve ponovo izmiješajte.
  8. Prije posluživanje pospite parmezanom po vrhu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*