Jednostavna torta s kakaom i kafom
Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Kakao:
200 grama
Brašno:
530 grama
Šećer:
470 grama
Prašak za pecivo:
1 kašičica
Sol:
1 prstohvat
Kafa:
1 kašika
Sok od narandže:
350 mililitara
Jaja:
3 komada
Vanilija:
1 kašika
Ulje:
290 mililitara
Šlag krema od čokolade:
2 komada
Trešnje:
Po želji
Instrukcije
U većoj posudi pomiješati kakao, brašno, šećer, prašak za pecivo, sol, kafu, sok od narandže, jaja, vaniliju i ulje.
Mikserom izjednačiti smjesu, preliti u pleh za pečenje premazan uljem i peći 50-ak minuta na 180 °C.
Kada se kora ohladi, premazati je pripremljenom šlag kremom od čokolade i dekorisati trešnjama.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.