- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 60 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Postavio
- Postavljeno
- 12.4.2012
- 200 g
- kakao
- 530 g
- brašno
- 470 g
- Šećer
- 1 kašičica
- prašak za pecivo
- 1 prstohvat
- Sol
- 1 kašika
- kafa
- 350 ml
- Sok od narandže
- 3 komad
- Jaja
- 1 kašika
- vanilija
- 290 ml
- ulje
- 2 komad
- šlag krema od čokolade
- 1 po potrebi
- trešnje

- U većoj posudi pomiješati kakao, brašno, šećer, prašak za pecivo, sol, kafu, sok od narandže, jaja, vaniliju i ulje.
- Mikserom izjednačiti smjesu, preliti u pleh za pečenje premazan uljem i peći 50-ak minuta na 180 °C.
- Kada se kora ohladi, premazati je pripremljenom šlag kremom od čokolade i dekorisati trešnjama.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!