Jednostavna i ukusna riža s gljivama

Vrijeme pripreme
4 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1/4 šolja
paprike
2 kašika
Crveni luk
2 kašika
maslo
200 g
konzervisane gljive
3/4 šolja
voda
1/3 šolja
riža
1/2 komad
pileća kocka
1 kašičica
peršun
1/7 kašičica
Sol
1/7 kašičica
Biber
Jednostavna i ukusna riža s gljivama
  1. U većem loncu zagrijte maslo, dodajte papriku i luk i pecite dok ne omekšaju.
  2. Dodajte gljive i pecite 1 minutu a zatim umiješajte vodu, rižu, pileću kocku, peršun, sol i biber.
  3. Kada je smjesa proključala smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da pirja 16 minuta ili dok se tekučina ne apsorbira a riža ne omekša.
  4. Skinite s vatre i poslužite odmah.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*