Jednostavne i lagane pileće ćufte
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta

Sastojci
Mljevena piletina: 
500 grama
Jaja: 
1 komad
Prezla: 
1 šolja
Parmezan: 
1 šolja
Maslinovo ulje: 
2 kašike
Bijeli luk u prahu: 
1 kašičica
Sol: 
1 kašičica
Crveni luk u prahu: 
1 kašičica
Biber: 
Po želji
Začini: 
Po želji
Instrukcije
- Zagrijte rernu na 200°C. Obložite pleh folijom i malo ga poprskajte uljem za kuhanje. 
- Pomiješajte sve sastojke zajedno u posudu. 
- Oblikujte smjesu u otprilike 30 malih loptica. Stavite ih na pleh za pečenje. 
- Pecite 25-30 minuta. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.