Jednostavne lazanje od špinata i sira

Služi: 1 osobuKuhanje: 70 minutaPriprema: 30 minuta
Jednostavne lazanje od špinata i sira

Sastojci

Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
1 kašika
Špinat:
300 grama
Crveni luk:
1/2 glavice
Origano:
1/2 kašičice
Bosiljak:
1/2 kašičice
Bijeli luk:
2 češnja
Sos za špagete:
700 mililitara
Voda:
400 mililitara
Kozji sir:
400 grama
Mozzarela:
250 grama
Parmezan:
75 grama
Jaja:
1 komad
Lazanja listovi:
250 listova
Peršun:
Po želji
Biber:
Po želji
Sol:
Po želji

Instrukcije

  1. U veću šerpu, na zagrijano ulje stavite isjeckani crveni i bijeli luk, špinat, origano i bosiljak.

  2. Dodajte sos za špagete i vodu, pa ostavite da krčka 20 minuta.

  3. U većoj posudi izmiksajte kozji i mozzarella sir, parmezan, peršun, malo soli, bibera i jaje.

  4. Stavite manju količinu sosa na dno posude za pečenje.

  5. Poredajte 4 lazanja lista preko sosa, pa premažite dodatnom količinom sosa.

  6. Dodajte još 4 lazanja lista i premažite ½ sosa i ½ mješavine od sira.

  7. Ponovite isti postupak do isteka materijala, pazeći da na površini bude sos.

  8. Prekrijte folijom i pecite u zagrijanoj rerni na 175 °C 55 minuta.

  9. Skinite foliju, pa pecite dodatnih 15 minuta.

  10. Ostavite da odstoji 10 minuta prije posluživanja.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.