Jednostavni makaroni sa sirom i govedinom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Mljevena govedina:
450 grama
Makaroni:
200 grama
Maslo:
2 kašike
Velveeta sir:
1 šolja
Mlijeko:
1/4 šolje
Sol:
1/4 kašičice
Instrukcije
U tavi pecite govedinu dok ne dobije smeđu boju - višak masnoće odstranite.
U međuvremenu, kuhajte makarone slijedeći uputstva na ambalaži. Ocijedite makarone.
Zagrijte maslo u drugoj tavi, dodajte sir, mlijeko i sol pa kuhajte dok se sir ne rastopi.
Umiješajte govedinu i makarone u tavu s napravljenim umakom, zagrijte i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.