Juneće šnicle u paradajz sosu

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
60 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
 
500 gr junećih šnicli
 
400 ml paradajz sosa
 
4 manje glavice crvenog luka
 
4 češnja bijelog luka
 
peršun
 
ulje
 
Sol
 
Biber
Juneće šnicle u paradajz sosu
  1. Crveni, bijeli luk i peršun sitno isjeckati.
  2. Juneće šnicle istući kuhinjskim čekićem i sa jedne strane posuti brašnom.
  3. U veću posudu staviti malo ulja, isjeckani crveni luk, šnicle, paradajz sos, peršun i bijeli luk.
  4. Dodati sol i biber po želji, poklopiti posudu i kuhati na umjerenoj temperaturi 1 h.
  5. Po potrebi dodavati malo vode, pa kada se skuha poslužiti uz omiljenu vrstu povrća.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*