Juneće šnicle u paradajz sosu
Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
500 gr junećih šnicli
400 ml paradajz sosa
4 manje glavice crvenog luka
4 češnja bijelog luka
Peršun
Ulje
Sol
Biber
Instrukcije
Crveni, bijeli luk i peršun sitno isjeckati.
Juneće šnicle istući kuhinjskim čekićem i sa jedne strane posuti brašnom.
U veću posudu staviti malo ulja, isjeckani crveni luk, šnicle, paradajz sos, peršun i bijeli luk.
Dodati sol i biber po želji, poklopiti posudu i kuhati na umjerenoj temperaturi 1 h.
Po potrebi dodavati malo vode, pa kada se skuha poslužiti uz omiljenu vrstu povrća.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.