Junetina u paradajz sosu
Služi: 1 osobuKuhanje: 80 minutaPriprema: 30 minuta

Sastojci
Junetina:
500 grama
Crveni luk:
3 glavice
Bijeli luk:
3 češnja
Paradajz u sosu:
400 grama
Ulje:
Po želji
Sol:
Po želji
Instrukcije
Šnicle istući kuhinjskim čekićem i posuti brašnom.
Paradajz, crveni luk, peršun i bijeli luk sitno isjeckati.
U šerpu staviti malo ulja, zatim pola glavice isjeckanog crvenog luka, šnicle, malo isjeckanog paradajza u sosu, bijelog luka, peršuna, soli i bibera, pa postupak ponavljati do isteka materijala.
Dodati malo vode i kuhati na laganoj temperaturi.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.