Kajgana s gljivama
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Jaja:
3 komada
Maslinovo ulje:
2 kašike
Gljive:
200 grama
Bijeli luk:
1 češanj
Mlijeko:
5/2 kasika
Sok od limuna:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Peršun:
Po želji
Instrukcije
Zagrijte ulje u tavi, dodajte gljive, posolite i propržite.
Kada su gljive dovoljno mekane, dodajte bijeli luk i začinite sa biberom.
U manjoj posudi umutite jaja, mlijeko, sok od limuna i peršun.
Prelijte gljive s umućenom smjesom i pecite još 2-3 minute.
Skinite s toplote i poslužite uz salatu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.