- Vrijeme pripreme
- 4 minute
- Vrijeme kuhanja
- 10 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Predjela
- Postavio
- Postavljeno
- 20.10.2010
- 3 komad
- Jaja
- 2 kašika
- Maslinovo ulje
- 200 g
- gljive
- 1 češanj
- Bijeli luk
- 2 1/2 kašika
- mlijeko
- 1 po potrebi
- sok od limuna
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber
- 1 po potrebi
- peršun

- Zagrijte ulje u tavi, dodajte gljive, posolite i propržite.
- Kada su gljive dovoljno mekane, dodajte bijeli luk i začinite sa biberom.
- U manjoj posudi umutite jaja, mlijeko, sok od limuna i peršun.
- Prelijte gljive s umućenom smjesom i pecite još 2-3 minute.
- Skinite s toplote i poslužite uz salatu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!