Kajgana s gljivama

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 4 minuta
Kajgana s gljivama

Sastojci

Jaja:
3 komada
Maslinovo ulje:
2 kašike
Gljive:
200 grama
Bijeli luk:
1 češanj
Mlijeko:
5/2 kasika
Sok od limuna:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Peršun:
Po želji

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje u tavi, dodajte gljive, posolite i propržite.

  2. Kada su gljive dovoljno mekane, dodajte bijeli luk i začinite sa biberom.

  3. U manjoj posudi umutite jaja, mlijeko, sok od limuna i peršun.

  4. Prelijte gljive s umućenom smjesom i pecite još 2-3 minute.

  5. Skinite s toplote i poslužite uz salatu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.