Kajgana s gljivama

Vrijeme pripreme
4 minute
Vrijeme kuhanja
10 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
3 komad
Jaja
2 kašika
Maslinovo ulje
200 g
gljive
1 češanj
Bijeli luk
2 1/2 kašika
mlijeko
1 po potrebi
sok od limuna
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
peršun
Kajgana s gljivama
  1. Zagrijte ulje u tavi, dodajte gljive, posolite i propržite.
  2. Kada su gljive dovoljno mekane, dodajte bijeli luk i začinite sa biberom.
  3. U manjoj posudi umutite jaja, mlijeko, sok od limuna i peršun.
  4. Prelijte gljive s umućenom smjesom i pecite još 2-3 minute.
  5. Skinite s toplote i poslužite uz salatu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*