Kajgana s kiselim vrhnjem

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 4 minuta
Kajgana s kiselim vrhnjem

Sastojci

Jaja:
5 komada
Kiselo vrhnje:
1/2 šolje
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
13/100 kašičice
Maslo:
2 kašike
Zeleni luk:
2 kašike
Peršun:
Po želji

Instrukcije

  1. U posudi umutite jaja a zatim umiješajte vrhnje, sol i biber.

  2. Rastopite maslo u tavi i dodajte luk. Pecite dok luk ne omekša.

  3. Prespite smjesu s jajima u tavu i pecite na manjoj temperaturi dok kajgana ne bude dovoljno pečena, 3 do 4 minute.

  4. Skinite s toplote, pospite peršunom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.