Kakao kolač sa aromom vanilije

Sastojci
Instrukcije
U šerpi istopite 125 gr maslaca.
Skinite s vatre, pa umiješajte 250 gr šećera, jaja i 1 kašikicu vanilla ekstrakta.
Dodajte 75 gr kakaoa, 125 gr brašna, sol i prašak za pecivo.
Mikserom izjednačite smjesu, pa prelijte u četverougaoni pleh (20 cm).
Pecite 25-30 minuta na 175 °C.
Da biste napravili preljev pomiješajte 3 kašike maslaca, 3 kašike kakaoa, 1 kašiku meda, 1 kašikicu vanilije i 250 gr šećera u prahu.
Prelijte dok je kora još uvijek topla, a zatim poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.