- Napravite mehko tijesto od brašna, surutke, ulja i sode bikarbone dodajući toplu vodu.
- Ostavite tijesto da odstoji najmanje 5 sati na toplom mjestu.
- Nakon što tijesto odstoji, napravite šest jednakih loptica.
- Krompir skuhajte i izrežite na kockice.
- Patlidžan izrežite na male kocke i ispržite, a zatim dodajte naribani sir, isjeckani luk, paradajz, korijander i krompir.
- Stavite sol i biber po želji, pa sve izmiješajte.
- Svaku lopticu razvaljajte, na širinu do 15 cm.
- Na sredinu svake jufke stavite fil, preklopite jednom stranom jufke, a zatim i drugom.
- Pritisnite vlažnim prstima kako bi se tijesto zalijepilo.
- Kalcone možete peći u tavi, na ulju dok blago ne porumene ili 10 minuta u rerni na 200 °C.
- Poslužite ih tople sa sosom po želji.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!