Kalcone

Vrijeme pripreme
1 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Peciva
Postavio
Postavljeno
500 g
brašno
70 ml
surutka
1/2 kašičica
soda
2 kašika
ulje
1 prstohvat
Sol
50 g
sir
2 komad
paradajz
2 glavica
Crveni luk
2 komad
patlidžan
4 komad
Krompir
1/2 kašičica
Biber
1 kašičica
Sol
5 list
korijander
Kalcone
  1. Napravite mehko tijesto od brašna, surutke, ulja i sode bikarbone dodajući toplu vodu.
  2. Ostavite tijesto da odstoji najmanje 5 sati na toplom mjestu.
  3. Nakon što tijesto odstoji, napravite šest jednakih loptica.
  4. Krompir skuhajte i izrežite na kockice.
  5. Patlidžan izrežite na male kocke i ispržite, a zatim dodajte naribani sir, isjeckani luk, paradajz, korijander i krompir.
  6. Stavite sol i biber po želji, pa sve izmiješajte.
  7. Svaku lopticu razvaljajte, na širinu do 15 cm.
  8. Na sredinu svake jufke stavite fil, preklopite jednom stranom jufke, a zatim i drugom.
  9. Pritisnite vlažnim prstima kako bi se tijesto zalijepilo.
  10. Kalcone možete peći u tavi, na ulju dok blago ne porumene ili 10 minuta u rerni na 200 °C.
  11. Poslužite ih tople sa sosom po želji.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*