Kaneloni od špinata

Vrijeme pripreme
40 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
12 list
lazanja listovi
500 g
mascarpone
50 g
nasjeckani orasi
2 komad
sok od limuna
50 g
parmezan
100 g
taleggio sir
180 g
Špinat
20 g
kadulja
2 g
Maslac
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Kaneloni od špinata
  1. Pomiješati pola parmezana, mascarpone sir, taleggio sir, iscijeđeni sok od limuna i orahe.
  2. Ostaviti ¼ na jednu stranu, a onda sjediniti mješavinu sireva sa špinatom.
  3. Ispržiti listove kadulje na vrelom maslacu.
  4. Pola kadulje izmrviti u mješavinu od sira, a ostatak ostaviti za posipanje.
  5. Veću kašiku smjese od sira i špinata staviti na rub svakog lazanja lista, pa listove urolati.
  6. Poredati ih u posudu za pečenje, premazati ostatkom mješavine sireva, dodati ½ čaše vode, pa posuti parmezanom i hrskavim listovima kadulje.
  7. Posudu poklopiti i peći 20 minuta na 200 °C.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*