Kaneloni sa lećom i sirom

Kategorije:

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
35 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
1 kašika
Maslinovo ulje
1 glavica
Crveni luk
2 komad
celer
1 komad
mrkve
2 češanj
Bijeli luk
400 g
konzervisani paradajz
400 g
konzervisana leća
400 g
riccota ( sir )
350 ml
paradajz sos
80 g
parmezan
Kaneloni sa lećom i sirom
  1. Celer, luk i mrkvu stavite u tavu sa zagrijanim uljem.
  2. Pržite uz povremeno miješanje dok povrće ne omekša, a zatim dodajte bijeli luk, paradajz i leću.
  3. Nastavite kuhanje dok se smjesa ne zgusne.
  4. Skinite s vatre.
  5. Prerežite lazanja listove na pola.
  6. Stavite ¼ smjese od leće duž jednog ruba lazanja lista.
  7. Pospite 1.5 kašikom ricotta sira, pa urolajte list.
  8. Ponovite isti postupak sa ostatkom materijala.
  9. Stavite 80 ml sosa u posudu za pečenje, pa poredajte pripremljene kanelone.
  10. Pospite ostatkom sosa i sira.
  11. Stavite u rernu i pecite 30-35 minuta.
  12. Jelo poslužite toplo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*