Karamel krema

Služi: 1 osobuKuhanje: 5 minutaPriprema: 10 minuta
Karamel krema

Sastojci

Šećer:
150 grama
Tučeno vrhnje:
1/2 litra
Žumanca:
7 komada
Žaletina:
3 kašičice
Hladna voda:
3 kašike

Instrukcije

  1. Šećer ugrijte u tavi dok ne požuti.

  2. Uz konstantno miješanje dodajte vrhnje i ostavite da prokuha. Skinite sa toplote.

  3. Dodajte žumanca, želatin i vodu. Ostavite 10 minuta.

  4. Miješajući dodajite smjesi karamel, a istu treba miješati u vrućoj vodi dok se ne zgusne.

  5. Prespite u čaše i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.