Karamelizirane prokulice sa limunom

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
15 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
400 g
prokulice
2 kašika
Maslinovo ulje
1 kašika
sok od limuna
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Karamelizirane prokulice sa limunom
  1. U tavu sa 150 ml vode, malo soli i bibera stavite prokulicu.
  2. Stavite da krška na umjerenoj temperaturi.
  3. Poklopite i kuhajte uz povremeno miješanje dok voda ne ispari, a prokulica ne postane blago mekana i hrskava, 5-10 minuta.
  4. Pojačajte temperaturu, dodajte ulje i kuhajte nepoklopljenu prokulicu uz povremeno miješanje,dok ne dobije zlatno-smeđu boju, 5-7 minuta.
  5. Skinite s vatre, umiješajte limunov sok, sol i biber, pa poslužite sa kriškama limuna.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*