Karfiol karbonara

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 15 minuta
Karfiol karbonara

Sastojci

Karfiol:
700 grama
Maslinovo ulje:
1 kašika
Lješnjaci:
100 grama
Makaroni:
350 grama
Parmezan:
100 grama
Jaja:
2 komada
Vrhnje za kuhanje:
2 kašike
Peršun:
Po želji
Majčina dušica:
Po želji

Instrukcije

  1. Izrežite karfiol na cvjetove, pospite uljem, majčinom dušicom i začinima, pa stavite na veći pleh za pečenje.

  2. Pecite 15-20 minuta u rerni na 200 °C.

  3. Pospite izmrvljenim lješnjacima i pecite još 5 minuta.

  4. U međuvremenu skuhajte makarone prema uputstvu s vrećice, a zatim ih procijedite.

  5. U šerpu s makaronima stavite sadržaj iz pleha za pečenje, pa umiješajte parmezan, jaja, vrhnje, peršun i jednu kašiku vode,malo zadržite na vatri, pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.