- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 15 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Prilozi
- Postavio
- Postavljeno
- 26.6.2012
- 1 glavica
- karfiol
- 60 ml
- Maslinovo ulje
- 2 kašika
- Bosiljak
- 2 kašika
- sok od limuna
- 1/2 kašičica
- origano
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber
- 100 g
- parmezan

- Karfiol očistiti, izrezati cvjetove i staviti ih u jednu posudu.
- U posebnoj posudi pomiješati maslinovo ulje, limunov sok, bosiljak, biber i sol.
- Karfiol potopiti u pripremljenu marinadu.
- Cvjetove karfiola poredati na roštilj i peći oko 10 minuta, dok ne dobiju smeđu boju s obje strane.
- Posuti ih parmezanom, peći još nekoliko minuta, a zatim poslužiti.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!