Karfiol na roštilju
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Karfiol:
1 glavica
Maslinovo ulje:
60 mililitara
Bosiljak:
2 kašike
Sok od limuna:
2 kašike
Origano:
1/2 kašičice
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Parmezan:
100 grama
Instrukcije
Karfiol očistiti, izrezati cvjetove i staviti ih u jednu posudu.
U posebnoj posudi pomiješati maslinovo ulje, limunov sok, bosiljak, biber i sol.
Karfiol potopiti u pripremljenu marinadu.
Cvjetove karfiola poredati na roštilj i peći oko 10 minuta, dok ne dobiju smeđu boju s obje strane.
Posuti ih parmezanom, peći još nekoliko minuta, a zatim poslužiti.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.