Karfiol na roštilju

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
15 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
1 glavica
karfiol
60 ml
Maslinovo ulje
2 kašika
Bosiljak
2 kašika
sok od limuna
1/2 kašičica
origano
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
100 g
parmezan
Karfiol na roštilju
  1. Karfiol očistiti, izrezati cvjetove i staviti ih u jednu posudu.
  2. U posebnoj posudi pomiješati maslinovo ulje, limunov sok, bosiljak, biber i sol.
  3. Karfiol potopiti u pripremljenu marinadu.
  4. Cvjetove karfiola poredati na roštilj i peći oko 10 minuta, dok ne dobiju smeđu boju s obje strane.
  5. Posuti ih parmezanom, peći još nekoliko minuta, a zatim poslužiti.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*