Karfiol i paradajz curry
Sastojci
Instrukcije
Da biste napravili začinski mix, pržite sjemenke korijandera, kumina i komorača sa sušenom čili paprikom 30-ak sekundi. Sameljite u mlinu u puderastu smjesu.
U blenderu ili procesoru za hranu izmiksajte četvrtine luka, đumbir, prepolovljenu zelenu papriku i bijeli luk, kako biste dobili pastu.
U velikoj šerpi zagrijte ulje.
Dodajte narezani luk i pastu, pa dobro začinite.
Dinstajte 12 minuta, pa dodajte začinski miks i dinstajte još 2 minute.
Umiješajte mješavinu limunovog soka i šećera, paradajz sos, povrtnu supu i kokos, pa ostavite da proključa.
Izrežite karfiol na cvjetove srednje veličine i stavite u curry.
Smanjite temperaturu i ostavite da krčka oko 30 minuta, dok karfiol ne omekša.
Poslužite s rižom, listovima korijandera, chilli paprikom i limetom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.